torsdagen den 5:e mars 2009

Morotsmuffins med philadelphiaglasyr

Stora, saftiga muffins som bara blir bättre av att få stå till sig en dag eller två. Använd en muffinsplåt att sätta formarna i för att muffinsarna ska bli höga och fina. Jag fick ut 8 stora muffins av en sats, men då är dom som en mindre måltid...


Morotsmuffins med philadelphiaglasyr
3,5 dl rivna morötter (2 stora morötter)
6 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
1/2 tsk salt
200 g rumstempererat smör
1 dl brun farin
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl mjölk

Glasyr
150 g philadelphiaost
3 dl florsocker
1 msk färskpressad citronjuice

Skala och riv morötterna. Blanda mjöl, bakpulver, kanel, ingefära och salt i en skål. Vispa smör och socker mjukt. Vispa ner äggen, ett i taget, och rör ner mjölken. Tillsätt de rivna morötterna. Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna tills allt är ordentligt blandat.

Fördela smeten i stora formar till strax under kanten. Grädda i 175 grader, 25-30 minuter. (Mindre formar, ca 20 minuter)

Vispa philadelphiaost och florsocker tills krämen är mjuk och smidig. Häll i citronjuicen och rör om.

Låt muffinsen svalna innan de garneras med glasyr.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar