onsdag 4 mars 2009

Broccoligratäng

Ett bra grundrecept, väldigt god som den är men det går även att variera gratängen på olika sätt, t.ex. genom att tillsätta 400 g strimlad kassler eller falukorv i gratängen. Att blanda upp den med pasta och servera till stekt kyckling eller kassler är också gott.


Broccoligratäng
400 g broccoli
2 msk mjöl
3 dl mjölk
1 msk smör
2 tsk dijonsenap
1 dl riven ost (ex. prästost)
Salt, vitpeppar

Koka broccolin nätt och jämt mjuk i lättsaltat vatten. Låt den rinna av väl i ett durkslag, lägg dom sedan i en ugnsform.

Vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull. Lägg i en klick smör och koka upp under omrörning. Koka såsen 4-5 minuter. Rör i senapen. Ta av kastrullen från värmen och blanda ner osten. Smaka av med salt och vitpeppar.

Häll såsen över broccolin. Gratinera i övre delen av ugnen i 250 grader, ca 10 minuter.

(Receptet på Dragon- och senapskassler som finns under kategorin Kött passar bra till denna gratäng)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar