torsdag 5 mars 2009

Kladdkakemuffins med Dumlefluff

Små och väldigt söta - i dubbel bemärkelse! Perfekt att ha till fikat eller varför inte som portionsefterrätt? Det går bra att frysa muffinsen (utan grädden) och ta fram när behovet smyger sig på.




Kladdkakemuffins med Dumlefluff
ca 14 st

2 ägg
3 dl socker
1 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
100 g smält smör

Dumlefluff
2 ½ dl grädde
15 dumlekola (orginal)

Fluffen måste göras dagen innan eftersom den ska stå i kylen över natten.
Värm grädde och dumlekola på svag värme. Rör tills kolan smält helt i grädden, det kan ta ett tag. Sätt in skålen i kylskåpet över natten, eftersom gräddblandningen ska vara ordentligt kall. Vispa upp den som vanlig grädde dagen efter.

Rör ihop ägg och socker (vispa inte). Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner det i äggblandningen. Rör ner det smälta smöret och klicka smeten i aluminumformar. Grädda i 225 grader, 8-10 minuter.

Låt muffinsarna kallna. Spritsa eller klicka dumlefluffen över muffinsarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar