fredag 27 mars 2009

Chokladmuffins med hallon och vitchokladtryffel

Choklad och hallon är en utmärkt kombination, tillsätter man sen lite vit choklad blir det knappast sämre! Tyvärr så "försvinner" nästan den vita tryffeln under gräddningen eftersom den blandar sig med chokladsmeten då. Men den fyller åtminstone ett av sina syften genom att göra muffinsen krämig i mitten. Hallonen gör att muffinsen inte blir så söt. Jag missade att man skulle hyvla över lite extra vit choklad innan man gräddar muffinsen, istället tog jag lite av tryffelsmeten och klickade ovanpå. Vem har sagt att man måste följa recept till punkt och pricka!? ;)

Chokladmuffins med hallon och vitchokladtryffel
12 st

4 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 ägg
2 dl mjölk
100 g smör

Fyllning
100 g vit choklad
30 g smör (2 msk)
3 dl hallon (ca 150 g)

Garnering
75 g hackad vit choklad

Börja med fyllningen. Smält chokladen i micron. Tillsätt smöret och rör tills det blir en slät kräm.

Blanda samman mjöl, kakao, socker, vanlijsocker och bakpulver i en bunke. Vispa ihop ägg, mjölk och smör lätt, häll ner detta i de torra ingredienserna. Rör försiktigt ihop allt till en slät smet.

Fördela hälften av smeten i stora amerikanska muffinsformar (som står i en muffinsplåt) och tryck upp lite av smeten lätt mot kanten. Fördela den vita chokladtryffeln i mitten på muffinsen och lägg på hälften av hallonen. Skeda över resten av smeten och lägg på de sparade hallonen. Strö över den vita chokladen.

Grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader i 20-25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar