onsdag 4 mars 2009

Chili con carne

En Chili con carne utan chili? Jodå, det funkar faktiskt! Jag får väl erkänna att jag trodde att jag hade chilipeppar eller åtminstone cayennepeppar hemma, men nä - trots ett intensivt sökande i kryddskåpet var chilin som bortblåst. Eller möjligtvis uppäten. Men! Ett tidigare felköp kom väl till pass nu - paprikapulver STARK. Den plus spiskummin (en av de mest framträdande kryddorna i taco-kryddblandningen man köper på påse) gav en riktigt fin smak till grytan!


Chili con carne
400 g köttfärs
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 burk vita bönor i tomatsås
500 g krossade tomater
3 tsk paprikapulver, stark
1 tsk salt
1 tsk spiskummin
Svartpeppar

Skala och hacka lökarna. Bryn köttfärs, lök och vitlök i en gryta. Häll vita bönor och krossade tomater över. Krydda med paprikapulver, salt, spiskummin och svartpeppar. Låt koka i 45 minuter.

Servera med ett ljust bröd och eventuellt ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar