onsdag 4 mars 2009

Hallongrottor

En klart underskattad gammal goding! Fyllde på min lilla kakburk och trodde att jag skulle kunna få gå och titta på dessa (och smaka en då och då!) små underverk under en lång period. 4 dagar. Sen var de slut. Men med mottot heller en kaka i magen än tio i burken är det kanske inte konstigt att de snart tog slut. Eller var det hellre tio kakor i magen än en i burken? Jag minns inte så noga.


Hallongrottor
125 g smör
3/4 dl socker
2 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl hallonsylt

Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och tillsätt det. Rör ihop till en deg.
Rulla små kulor och lägg dem i småbrödsformar av papper.










Gör en fördjupning i varje kaka och lägg i en syltklick.

Grädda mitt i ugnen i 200 grader, 10-12 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar