tisdag 5 maj 2009

Stuvade makaroner och köttbullar

Stuvade makaroner är en klassiker som alltid går hem. Iallafall hos mig! :) Det finns olika sätt att stuva makaroner på och jag föredrar detta där man kokar makaronerna direkt i mjölk. Jag tycker det är gott med socker i stuvningen, men det är såklart helt frivilligt! Recept på köttbullar hittar ni här.


Stuvande makaroner och köttbullar
1 liter mjölk (ev. lite mer)
5 dl gammaldags makaroner
1/2-1 tsk salt
1/2 krm vitpeppar
1 msk socker

Koka upp mjölken, rör hela tiden så den inte bränner fast i botten. Häll i makaronerna och koka i 15 minuter tills mjölken börjar tjockna. Smaka av med salt, vitpeppar och socker. Koka 5 minuter till eller tills makaronerna känns klara. Häll eventuellt i lite mer mjölk i slutet för att få stuvningen lite tunnare (den tjocknar ganska mycket när den kallnar sen)

Serveras med köttbullar eller falukorv, ketchup och rivna morötter

2 kommentarer:

  1. Det blev en mycket god stuvning! Jag gjorde dock en miss och tog samma tsk-mått även för vitpepparn, detta upptäcke Camilla när hon kom och tittade hur det gick för mig. Hon såg aldeles chockad ut, men det blev inte alls så starkt. Jag spädde det med lite mer mjölk. Det är gott när det smakar lite extra krydda :)
    Få se om Camilla håller med mig imorgon när hon får äta det som lunchlåda på sitt jobb:) ...

    SvaraRadera
  2. Köttbullar och makaroner är så gott, får bli till middag idag!

    SvaraRadera