onsdag 13 maj 2009

Äppel- och hasselnötsbröd

Det är stor skillnad i smak på naturella hasselnötter och rostade hasselnötter så ta dig tiden att rosta dem först för att få en riktigt fin smak på brödet. Äppelbitarna är så små att de knappt känns, men det gör att brödet blir saftigt och därmed extra gott. :)


Äppel- och hasselnötsbröd

3 dl vetemjöl
2 dl grahamnsmjöl
1 dl havregryn
1/2 dl linfrö
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl hasselnötter
1 litet äpple (1 dl hackat äpple)
3 dl filmjölk
1/2 dl sirap

Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna ca 10 minuter tills skalet börjar knäppa och spricka. Lägg hasselnötterna i en handduk och gnugga bort skalet mellan händerna. Häll i de hela hasselnötterna i bunken.

Skala och skär äpplet i små tärningar (5x5 mm). Häll i äpplet i bunken.

Rör ner filmjölk och sirap till en kladdig deg. Klicka ut degen i en smord brödform, jämna eventuellt till ytan något.

Grädda i nedre delen av ugnen i 150 grader, ca 50 minuter eller tills provstickan är torr.

2 kommentarer:

  1. Mumintrollet19 maj 2009 17:06

    Hihi... Tur att jag det gamla receptet sparat från bilddagboken din... För här stod det visst ingen ugnstemp! =)

    SvaraRadera
  2. Men så bra att du upptäckte det! :) Blir ju lite lättare då.. ;)

    SvaraRadera