fredag 1 maj 2009

Havretekakor

Luftiga och saftiga tekakor med havregryn i som går snabbt att göra eftersom de bara ska jäsa en gång.

Havretekakor
20 st

2 dl havregryn
1/2 liter mjölk
100 g smör
50 g jäst
3/4 dl sirap
1/2 tsk salt
1 liter mjöl

Koka havregryn och 3 dl av mjölken till gröt, ca 3 min. Häll gröten i en stor degbunke och rör ner smöret. Tillsätt resten av mjölken och rör ner jäst, salt och sirap. Arbeta in mjölet och knåda degen i minst 5 minuter.

Dela degen i 20 delar, rulla till bollar och kavla sedan ut dem till tekakor (ca 10 cm i diameter). Nagga kakorna och jäs på plåtar i 45 min.

Grädda mitt i ugnen, 225 grader i ca 7-8 minuter tills de är gyllenbruna.

Före gräddning

2 kommentarer:

  1. Vilken fin blogg du har. Hittade hit via Linneas skafferi där du kom. Dessa får jag nog ta och testa, behöver nya brödrecept, alltid kul med lite nytt =)

    SvaraRadera
  2. Tack för ett toppenbra recept! Bakade igår och bakar ikväll igen, men dubbel sats. :) Lättsamma och supergoda!

    SvaraRadera