tisdag 19 maj 2009

Havrecookies med mörk choklad

Ett gäng sällsynt lättätna kakor! ;) De smakar mycket choklad men utan att den tar över cookiesmaken. Farinsocker och havregryn gör att de får en god söt smak och blir lite sega. Kakorna ska svalna på plåten eftersom det inte går att flytta på dom direkt när de tas ut från ugnen. Jag tycker det är gott att äta dessa kalla och förvarar dom därför i kylen, men rumstemperatur går också bra.


Havrecookies med mörk choklad
30 st

3 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
200 g smör
4 dl brunt farinsocker
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
6,5 dl havregryn
300 g mörk choklad

(100 g mörk choklad att smälta och ringla över cookisarna.)

Vispa smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker krämigt. Vispa äggen lätt och blanda ner dom och havregrynen i smörblandningen. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en bunke, tillsätt sedan mjölblandningen. Grovhacka chokladen och arbeta in den i smeten.

Ta upp lite smet, rulla en kula och lägg på en bakpappersklädd plåt. Platta till bollarna lätt.

Grädda kakorna i 175 grader i 8-12 min, beroende på storlek. Låt kakorna kallna på plåten. Smält eventuellt lite choklad och ringla över kakorna. Förvaras i kyl.

2 kommentarer:

  1. Åh mums vilka goda grejer du lagt upp nu det senaste! Kakorna ser såååå smarriga ut!! Tar du bilderna själv? Vad har du för kamera isåfall?

    SvaraRadera
  2. Ja jag tar bilderna själv. :) Har en Canon EOS 50D. Använder ibland 17-55 2,8 objektiv, ibland EFS 60.

    SvaraRadera