tisdag 19 maj 2009

Hallonrutor med kardemummatäcke

Vad hände? Kardemummatäcket blev en kardemummamadrass då den likt Titanic gick till botten. Suck. Den som såg så lovande ut innan! Dessutom tyckte jag att den var väldigt lös efter 35 minuter så den fick stå 10 minuter till. Vet inte om förklaringen på detta är storleken på formen? Jag använde en som är 20x30 cm, men dessa ynka centimetrar ska väl inte orsaka hallonens undergång? Trots dessa skönhetsmissar så blev åtminstone smaken godkänd! Det är många andra som lyckats med receptet (t.ex. Vickan som lagt ut receptet på sin sida www.matplatsen.org) - så låt inte mitt missöde hindra er från att testa kakan. :)


Hallonrutor med kardemummatäcke
150 g smör
3/4 dl mjölk
3 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Kardemummatäcke
2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 tsk nystött eller mald kardemumma
75 g smör

Garnering
4 dl hallon
2 tsk potatismjöl

Blanda ihop alla ingredienserna till kardemummatäcket till en smulig massa och ställ in i kylen.

Smält smöret och dra kastrullen från värmen. Tillsätt mjölken. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ner det torra ingredienserna och tillsätt smör/mjölkblandningen. Rör smeten slät.

Häll smeten i en smord och bröad eller bakpappersklädd liten långpanna, ca 22 x 32 cm. Blanda hallonen med potatismjölet. Strö hallon och kardemummatopping över kakan.

Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, 35-40 min. Skär upp kakan i rutor när den kallnat.

2 kommentarer:

  1. Har provat denna kakan och det var bland det godaste jag någonsin ätit. Brukar läsa din blogg titt som tätt och gillar vad jag hittar!
    Fortsätt blogga om goda mat- och bakrecept
    Hälsn. Jenny

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Trevlig blogg! Har precis hittat hit.

    Jag har gjort detta recept 2 ggr och misslyckat precis som du-båda gångerna. Gjorde precis efter receptet så jag vet inte vad felet var. Mitt kardemummatäcke sjönk oxå =(

    /Erica

    SvaraRadera