torsdag 28 maj 2009

Banan- och nutellarulltårta

En chokladig rulltårta med smak av mogen banan. Jag utgick från Leilas recept på banan- och nutellarulltårta men hade varken apelsin (ska vara i smeten) eller mandelspån (strös ut på botten innan den gräddas) hemma. Dessutom hackade jag lite mörk choklad och hasselnötter som tillägg till fyllningen vilken enligt originalreceptet annars består av bananer och nutella. Chokladen och hasselnötterna gör att det blir lite tuggmotstånd i rulltårtan. Rulltårtor är tacksamma som efterrätt också. Skär till en rejäl bit och toppa den med vispad grädde, några skivor bananer och hackade hasselnötter så har du på ett snabbt, enkelt och festligt sätt ordnat dessert till flera personer!


Banan- och Nutellarulltårta
3 ägg
1,5 dl socker
2 msk mjölk
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
50 g smör

Fyllning
300 g Nutella
50 g mörk choklad
2 bananer
1 msk hackade hasselnötter

Vispa ägg och socker vitt och poröst. Rör ner mjölken. Blanda ihop vetemjöl, kakao och bakpulver. Vänd försiktigt ner det i smeten. Smält och rör ner smöret.

Häll smeten i bakpapperklädd långpanna. Grädda i 250 grader i 4 minuter.

Vänd upp chokladbotten på ett sockrat bakpapper. Bred ut nutella medan botten fortfarande är varm. Strö över hackad choklad, tunt skivade bananer och finhackade hasselnötter. Rulla ihop kakan (från långsidan eller kortsidan beroende på hur tjock du vill ha den).

Rulla in rulltårtan i ett bakplåtspapper, försök göra en så tajt rulle som möjligt. Låt kakan kallna och stelna i kylen.

Skär upp i 2 cm breda skivor. Lägg på en klick vispad grädde, dekorera med några skivor banan och hackade hasselnötter ifall du vill servera den som efterrätt!

2 kommentarer:

  1. Ville bara berömma dig för din fina blogg! Mycket inspirerande recept och många vackra bilder!

    SvaraRadera