söndag 20 februari 2011

Blåbärsscones i mirco

Scones tar ju normalt sett inte lång tid att slänga ihop men om man har en mikrovågsugn med Crispfunktion så går det ännu snabbare. Efter 6 minuter är det klart fast den stora tids- (och energi-)besparingen ligger i att man slipper värma upp ugnen till 250 grader först. Jag har gjort dessa scones två dagar i rad och känner att detta är det sätt jag kommer att tillaga scones på i framtiden också. Naturligtvis går det lika bra i ugn, då är det 250 grader och ca 10 minuter som gäller!


Blåbärsscones i micro
6 bitar

3,5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
50 g smör
2 dl blåbärsyoghurt (T.ex. Valio)

Blanda mjöl, havregryn, bakpulver och salt. Mixa i smöret eller finfördela med fingertopparna i mjölblandningen. Häll i yoghurt och fortsätt mixa tills det blir en slät deg.

Tryck ut degen i en Crisppanna (20 cm) och skåra den i 6 delar. Tillaga på Crispfunktion i 6 minuter. (Eller 250 grader, 10 minuter i vanlig ugn).

Själp upp brödet när det är klart och skär det i mindre bitar. Serveras nygräddade!

Före gräddning

Efter gräddning (tyvärr dålig bild)

2 kommentarer:

  1. Gillar verkligen inte micro och använder den så lite som möjligt men detta ser ju riktigt gott ut och perfekt en helgmorgon om man vill ha snabba scones.

    SvaraRadera
  2. Den här verkade god, jag bakade själv scones häromdagen och man gör det för sällan fast det går så fort.
    Trevlig blogg.

    SvaraRadera