torsdag 24 februari 2011

Mariannecupcakes

Jag vill vara din, Marianne - bara vara din, Mariaaaanne. Trallallallala dam da dam da dam.. du o jaaaaag! Visst blir det mycket roligare att baka när man lyssnar till musik! Det har jag gjort ikväll och här ett av resultaten - Mariannecupcakes. :) Bakade i micron. Såklart. Det är ju competition på G och nu när jag väl fått upp ångan så fick det bli ett provbak av cupcakes också.


Mariannemuffins

7 st

2 ägg
1 1/4 dl socker
50 g smör
1/2 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
50 g Mariannegodis

Frosting
100 g philadelphiaost
3,5 dl florsocker
100 g Mariannegodis

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret i en liten skål i 30 sek på jetläge, häll i mjöken. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner hälften av mjölblandningen i smeten, häll i hälften av smörblandningen och rör om. Tillsätt resten av mjölet och häll i det sista av smörblandningen. Rör om. Lägg 10 Mariannegodisar i en påse och banka på den med en liten kastrull tills godiset är krossat. Rör ner krosset i smeten.

Skeda upp smeten i 7 stabila formar (Åhléns och Lagerhaus brukar sälja sådana). Ställ formarna på den roterande glasskivan och grädda muffinsen på crispläge i ca 4 minuter, känn efter med sticka. (Alternativt grädda i vanlig ugn i 175 grader, 20-25 minuter). Ta ut och låt svalna.

Vispa philadelphiaost och florsocker till en slät smet. Krossa Mariannegodiset (i en mortel eller lägg dom i en liten plastpåse och banka på den med en kastrull). Rör ner krosset i frostingen. Bred en rejäl matsked frosting på varje muffins. Muffins + frosting = Cupcake! :)

Rör ner krossat Mariannegodis i smeten
Grädda i stabila formar på crispläge i 4-5 minuter
Färdiggräddade

Ett lass Mariannecupcakes


6 kommentarer:

 1. Mm, låter inte helt fel! Marianne är gott! I micron alltså? Spännande!

  SvaraRadera
 2. Coolt! Åhh du har med köpt de formarna, visst var de bra? Jag var innte och köpte ett paket till idag = )

  SvaraRadera
 3. Jätte fina, men mickron, man lär sig hela tiden nåt nytt...

  SvaraRadera
 4. Fina! Men är det inte Margareta (ej Marianne) i originallåten? ;-) Vad mycket du har gjort med mikron, det bådare gott för dig :-)

  SvaraRadera
 5. Hehe ja det var väl egentligen Margareta men jag tyckte det passade bättre med Marianne när jag bakade, haha :) Vi får se vart det slutar... ;-)

  SvaraRadera
 6. Gud så gott med mariannecupcakes, de här ska jag absolut baka snart! :)

  SvaraRadera