torsdag 17 februari 2011

Bakad potatis med kycklingcurryröra

När vi ändå skulle äta bakad potatis till middag så passade jag på att göra en röra till :) Den här är med kyckling, curry, paprika och majs.


Bakad potatis med kycklingcurryröra

2 kycklingfiléer
3 dl gräddfil
3 msk majonnäs
3 tsk curry
1/2 tsk salt
1 dl purjolök
1/2 röd paprika
1/2 burk majs

Smör
Grillkrydda
Isbergssallad
Rostad lök

Skölj potatisen och stick hål i den med en provsticka. Lägg potatisen på en plåt och baka av i 225 grader, ca 60 minuter. (eller tills de är mjuka). Skär ett kryss i skalet när de är klara och tryck ihop potatisen så att den öppnar sig. Lägg i en klick smör och lite grillkrydda.

Putsa filéerna, dela i 2-3 bitar och lägg dom i en ugnsform. Rör ihop olja, soja och (mycket) Knorr kycklingkrydda, pensla kycklingbitarna och stek i 225 grader ca 15-20 minuter (ta ut, vänd och pensla en gång efter 10 minuter). Skär köttet i små tärningar.

Rör ihop gräddfil, majonnäs och curry. Finhacka purjolöken och skär paprikan i små tärningar. Rör ner purjolök, paprika och majs i curryröran. Smaka av med salt. Vänd ner kycklingbitarna.

Lägg strimlad isbergssallad på potatisen och sedan en stor sked kycklingröra ovanpå. Toppa med rostad lök.

3 kommentarer:

  1. provade den idag..riktiggggt gott var det!! taack

    SvaraRadera