måndag 21 februari 2011

Kladdkaka med vit choklad, hallon och kolagrädde

Naturligtvis måste även en kladdkaka provbakas i micron! Den här gången blev den smaksatt med lite dajmoboy och vit choklad. Är ärligt talat inte supernöjd med kombon som blev aningens för söt. Uteslut oboyen, lägg till 1/2 dl kakao samtidigt som du tar bort 1/2 dl vetemjöl så tror jag det blir bättre... d.v.s mer chokladigt! :) Kolagrädden däremot ska du behålla! Och som vanligt tycker jag att en kladdkaka bara blir bättre efter nån natt i kylen ;-)


Kladdkaka med vit choklad, hallon och kolagrädde

2 ägg
2,5 dl socker
1/2 dl oboy (jag hade den med dajmsmak)
1/2 dl kakao
2 dl mjöl
1/2 msk vaniljsocker
100 g smör
100 g vit choklad

2 dl vispgrädde
1/2 dl kolasås på tub (eller mer - smaka av!)
Hallon

Rör ihop ägg, socker och oboy. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker i en skål och rör sedan ner det i äggen. Smält smöret och vänd ner i smeten. Rör ner grovt hackad vit choklad.

Häll smeten i en crispform (20 cm). Kör på Crispläge i 6 minuter. (Alternativt 225 grader i ca 18 minuter)

Vispa grädden tills den precis börjar bli tjockflytande, häll i några matskedar kola, fortsätt vispa och smaka av hur mycket kolasås som behövs. Vispa grädden till önskad konsistens.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar