torsdag 17 februari 2011

Bakad potatis med baconröra

För ett par veckor sedan (jag ligger lite efter med uppdateringarna ja! :)), när vi hade lillebror på besök, så hade vi bakad potatis till middag. Det är sällan vi har det men det är ju faktiskt riktigt gott om man har rätt tillbehör. Den här baconröran som jag inspirerats av ifrån Kardemummagummans blogg var riktigt krämig och väldigt god! Kan tänka mig att den är god som tillbehör till grillat också.


Bakad potatis med baconröra

4 bakpotatisar

Baconröra
2 dl crème fraiche, 34%
1/2 liten rödlök
140 g bacon
Svartpeppar
2 tsk oregano

Smör
Grillkrydda
Isbergssallad

Skölj potatisen och stick hål i den med en provsticka. Lägg dom på en plåt och baka dom i ca 60 minuter i 225 grader. (tid varierar beroende på potatisens storlek). Skär en kryss i dom när de är klara och tryck ihop dom så att de öppnar sig lite. Lägg i en klick smör och lite grillkrydda.

Skär baconet i cm-breda bitar, knaperstek det i torr stekpanna. Finhacka löken och rör ner den i crème fraichen tillsammans med det mesta av baconet (spara lite till dekoration). Smaka av med svartpeppar och oregano.

Lägg strimlad isbergssallad på potatisen och sedan en rejäl klick med baconröra ovanpå!

1 kommentar:

  1. Hittade precis till din blogg! Bästa jag hittat på länge, många av dina recept kommer provas! Tack för att du gör sånt här, själv så har man så himla dålig fantasi när det är dags för mat.
    Stort tack!

    SvaraRadera