Imorrn är det fredagsmyyyyyys och då skulle det kanske passa fint med hembakade chips som omväxling till köpevarianten? Jag är väl egentligen ingen chipsmänniska men nån gång då och då kan det vara gott, framför allt de lättsaltade med skalen på. Jag snubblade över tipset nånstans på nätet att man kan göra chips i mikron så det var jag tvungen att testa ikväll! Nu står man ju inte och gör ett halvt kilo utan det här är gourmetchips som bör ätas med andakt. ;-)
Hembakade chips
2 potatisar (fast sort och avlånga)
1 dl olja
Salt
Skölj potatisen och skiva den tunt med en osthyvel (låt skalet vara kvar). Torka av skivorna på ett hushållspapper och lägg dom sedan i den stora crisppannan.(28 cm). Pensla med olja, snåla inte för mycket, och strö över salt. Vänd på skivorna och gör likadant på andra sidan.
Tillaga på crispläge i ca 5 minuter, de är klara när de har börjat få färg. Låt chipsen torka på hushållspapper.

Bra tips! Det här skall jag spara ner :-)
SvaraRadera