torsdag 24 februari 2011

Hembakade chips

Imorrn är det fredagsmyyyyyys och då skulle det kanske passa fint med hembakade chips som omväxling till köpevarianten? Jag är väl egentligen ingen chipsmänniska men nån gång då och då kan det vara gott, framför allt de lättsaltade med skalen på. Jag snubblade över tipset nånstans på nätet att man kan göra chips i mikron så det var jag tvungen att testa ikväll! Nu står man ju inte och gör ett halvt kilo utan det här är gourmetchips som bör ätas med andakt. ;-)


Hembakade chips

2 potatisar (fast sort och avlånga)
1 dl olja
Salt

Skölj potatisen och skiva den tunt med en osthyvel (låt skalet vara kvar). Torka av skivorna på ett hushållspapper och lägg dom sedan i den stora crisppannan.(28 cm). Pensla med olja, snåla inte för mycket, och strö över salt. Vänd på skivorna och gör likadant på andra sidan.

Tillaga på crispläge i ca 5 minuter, de är klara när de har börjat få färg. Låt chipsen torka på hushållspapper.

Skölj potatisen och skär den i tunna skivor med en osthyvel

Torka av potatisen på hushållspapper innan den läggs på en crispform. Pensla med olja (inte för snålt), salta. Vänd på skivorna och gör likadant på andra sidan. Tillaga på crispläge i ca 5 minuter. (De är klara när de börjar få färg)

De här är kryddade med salt och paprikapulver och blir lite mer gyllene är chips som enbart är kryddade med salt.

1 kommentar: