torsdag 31 december 2009

SR P4 Kalmar - Tips på nyårsdessert

I morse hälsade jag på hos Müsli på SR P4 Kalmar och tipsade om ett par nyårsdesserter för de som är ute i sista minuten. :)


Efter en presentation av desserterna lånade jag deras personalkök och lagade till Pepparkaksbananer med glass och passionsfrukt - enkelt, snabbt och en överraskande god smakkombination. 5 plus (eller Müslipaket!) fick denna efterrätt!

Den andra efterrätten jag tipsade om är Kanelpannacotta med vaniljmarinerade äpplen. Även denna hinner man fortfarande med att slänga ihop - tänk bara på att den behöver 3-4 timmar på sig att stelna i kylen innan servering.

Länk till radions inslag finns
här, (det går även att klicka sig vidare på deras hemsida för att lyssna på inslaget som började sändas kl 8.30)

Vill även passa på att önska er alla ett GOTT NYTT ÅR och hoppas att ni får en god avslutning på 2009. :)

3 kommentarer:

  1. Vill önska dig en god fortsättning på det nya året

    SvaraRadera
  2. Gott Nytt År! Nu har vi precis ställt ut den andra omgången av din chokladfudge med nötter och nougat i skafferiet. Den första hade en strykande åtgång... Vi gjorde en egen variant: makadaminötter, saltade, var slut. Vi tog istället makadaminötter med olika nötter och torkad frukt. Prova! Verkligen gott med den torkade frukten mitt i chokladen! Förvånade miner hos provsmakarna. Roligt! Tack så hjärtligt för receptet! /Birgitta Wickman Larsson, Oskarshamn

    SvaraRadera