tisdag 8 december 2009

Tomtefudge

En söt fudge gjord på skumtomtar och vit choklad. Som om det inte vore nog med dessa sötsaker tillsätter man ytterligare socker - i mitt tycke blir det faktiskt lite väl sött. ;) Detta var en av förra årets testgodisar.


Tomtefudge

50 g skumtomtar (ca 10 st)
2 dl strösocker
1 dl vispgrädde
50 g smör
150 g vit choklad
ev. röd karamellfärg

Klipp eller skär tomtarna i små bitar. Blanda skumtomtar, smör, socker och vispgrädde i en kastrull. Värm på svag värme tills allt är smält. Fortsätt att småkoka i 10 minuter under omrörning. Hacka chokladen i små bitar och rör ner i kastrullen. Fortsätt röra tills massan blir blank.Tillsätt eventuellt en droppe röd karamellfärg om du vill ha mer färg på fudgen.

Ta kastrullen av värmen, fortsätt att röra om och häll fudgen i en form med bakplåtspapper. Jag använde en form som är 20x25 cm.

Låt fudgen stelna, skär sedan upp i små bitar.

1 kommentar:

  1. hihi.. blev full i skratt. Har stått ikväll och ändrat om en recept på bananfudge och tog tomtarna istället. Receptet ser likadant ut :) Har inte fått upp det på bloggen än. Befinner sig fortfarande i formen i kylskåpet. Kollade två timmar efter och den verkade fortfarande mjuk och seg. Tar det många timmar för den att stelna tro?
    Den får väl ligga tills i morgon så får jag väl kika på den. Tog dock mer tomtar än vad det skulle vara enligt receptet så vi får väl se :)
    Smakade liiiite liiiite på skeden ur kastrullen men det smakade nästan kemiskt på något vis, tveksamt om dessa är goda. Men det visar sig i morgon :)

    SvaraRadera