onsdag 23 december 2009

Kardemummatryffel

Tryffel gjord på mjölkchoklad är krämigare än de som görs på mörk choklad. Den här är smaksatt med kardemumma - en riktig julpralin med andra ord!


Kardemummatryffel
20-25 st

1 dl grädde
1 tsk honung
1 tsk kardemummakärnor
200 g mjölkchoklad
1 msk smör

150 g mjölkchoklad
Ev. vit choklad till dekoration

Koka upp grädde, honung och kardemummakärnor. Dra kastrullen av värmen och låt stå i 15 minuter.

Hacka chokladen fint och lägg den i en skål. Koka upp grädden igen och sila den över chokladen. Rör ner smör. Ställ in tryffelsmeten i kylen att stelna några timmar. (gärna över natten)

Ta med en tesked upp lite tryffelsmet, tryck först ihop den lite med fingrarna och rulla den sedan till en kula. Låt stelna i kyl.

Smält chokladen och doppa tryffelkulorna i den, lägg tryffeln i små bakformar. (Tryffelkulorna brukar fastna på tallriken, lossa dem med en kniv först så går det snabbare och lättare att jobba med doppingen) Låt stelna och garnera ev. med vit choklad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar