söndag 13 december 2009

Mjölkchokladfudge

En av årets populäste julgodis på matbloggarna, en fudge som först kokas till 120 grader innan mjölkchoklad rörs ned. Fudgen är inte porös utan får en len och mjuk konsistens.


Mjölkchokladfudge
36 st

3 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl sirap
50 g smör
2 msk honung
100 g mjölkchoklad

Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull, koka tills temperaturen är 120 grader. Rör i smör och honung och koka ytterligare 2 minuter. Finhacka chokladen. Ta kastrullen ifrån värmen och rör ner chokladen till fudgen blir slät.

Häll smeten i en bakplåtpappersklädd form som är ca 20x25. Skär i bitar när den har svalnat.

3 kommentarer:

 1. Det där såg väldigt gott ut!

  SvaraRadera
 2. Hej
  Jag gjorde fudgen igår, men det gick inte att skära i bitar, alldeles för kladdigt mer som kola. Nu har jag lagt den i frysen över natten och hoppas det går att dela den sen. Hur blir din i konsistensen? Jag har använt termometer och följt receptet. Enda skillnaden var att jag hade flytande honung, men i andra fudgerecept stod det flytande, så jag antar det går bra?

  SvaraRadera
 3. Hej! Vad tråkigt att det inte blev bra! Jag har bara gjort dessa en gång och kokade smeten till 120 grader. Kommer inte ihåg hur länge jag hade den i kylen men jag tror att den stelnade ganska snabbt.. Konsistensen blev fast men ändå mjuk, det gick lätt att skära bitar utan att den kladdade. Nej, det ska inte ha någon betydelse vilken honung du använde. Vet tyvärr inte vad som kan ha gått snett - du har ju följt receptet och det fungerade som sagt den gången jag provade det...

  SvaraRadera