onsdag 23 december 2009

Schweizernöttryffel

Bytte ut den vanliga mjölkchokladen mot schweizernöt och fick en helt ny tryffel! Tryffelsmeten är väldigt krämig, på gränsen till svårarbetad så man kan nog minska ner på grädden något för att få en fastare smet. Trots detta lilla bekymmer är det en tryffel som jag definitivt kommer att göra fler gånger!
Uppdatering 111205 - Har ändrat i receptet genom att minska mängden grädde och tagit bort honungen helt. Smeten är fortfarande kletig men lättare att arbeta med nu.

Schweizernöttryffel
20-25 st

0,8 dl vispgrädde
200 g schweizernöt

150 g mjölkchoklad
Rostade hasselnötter

Hacka chokladen ganska fint och lägg den i en skål. Koka upp grädde och häll det över chokladen. Rör om tills all choklad har smält och det blir en slät kräm. Ställ kallt att stelna (denna tryffel blir ganska lös och behöver ofta några timmar i frysen för att stelna ordentligt)

Ta med en tesked upp lite tryffelsmet och rulla till en kula. Lägg på tallrik och ställ in i frysen att stelna.

Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills de luktar gott, blir gyllene och en del skal börjar släppa. Lägg nötterna i en torr handduk och gnugga bort resten av skalen. Hacka några nötter fint till dekorationen.

Smält chokladen, doppa tryfflarna och lägg dem i en liten bakform. Garnera med lite hackade hasselnötter.

2 kommentarer:

  1. Jag som älskar sweizernöt var ju bara tvungen att testa dessa. Mmmm ljuvligt goda!
    mvh Eva

    SvaraRadera
  2. super goda måste göras flera gånger

    SvaraRadera