tisdag 1 december 2009

Pasta med fläskfilé och champinjoner

En enkel men smakrik pastarätt med champinjonkvartar och körsbärstomater. Jag tycker det är gott med rigatoni (stora pastarör) till kött eftersom det är mycket tuggmotstånd i den pastasorten.


Rigatoni med fläskfilé och champinjoner
500 g fläskfilé
1 rödlök
200 g champinjoner
1 vitlöksklyfta
3 dl matlagningsgrädde
3 dl mjölk
2 msk kalvbuljong (touch of taste)
2 msk maizenaredning
1 ask körsbärstomater

1 liter Rigatoni

Skär fläskfilén i strimlor. Hacka löken, dela champinjonerna i fyra delar (eller sex om de är stora).

Bryn fläskfilén i en stekpanna i två omgångar, krydda med salt och svartpeppar. Lägg åt sidan. Stek champinjonerna i smör, salt och peppra. Häll i rödlök och vitlök när svampen fått fin färg. Stek i smör några minuter tills löken mjuknar. Lägg tillbaka köttet i stekpannan och tillsätt grädde, mjölk och kalvfond. Låt såsen koka ihop, smaka av med salt och svartpeppar. Lägg i några körsbärstomater i slutet och låt de bli ljumma.

Servera med rigatoni.

När champinjonerna har fått fin färg tillsätts rödlök och vitlök, stek i smör några minuter tills löken är mjuk.

Rigatoni är gott till detta!

1 kommentar:

  1. Det här ska vi laga till kvällsmat. Ser så gott ut!

    SvaraRadera