fredag 18 december 2009

Polkagristryffel

Tryfflar gjorda på mörk choklad, finhackade polkagrisar och lite pepparmyntolja.


Polkagristryffel

200 g mörk choklad
1 dl grädde
1 tsk honung
25 g smör
1 dl polkagrisar
2 krm pepparmyntolja

Någar krossade polkagrisar till dekoration

Hacka den mörka chokladen fint och lägg den i en skål. Koka upp grädde och honung. Häll grädden över chokladen och rör om tills det blir en slät kräm. Rör ner smöret. Krossa polkagrisarna i en mortel eller lägg dem i en plastpåse och slå lätt med en kastrull på påsen. Det ska bli ganska små bitar men inte pulveriseras. Rör ner polkagriskrosset i tryffelsmeten och smaksätt sedan med pepparmyntolja.

Skeda upp smeten i små aluminumformar och garnera med några krossade polkagrissmulor.

Förvaras i kyl.

5 kommentarer:

  1. vilken fin blogg du har. kramisar

    SvaraRadera
  2. oh, det här ska jag testa ikväll!

    SvaraRadera
  3. Riktigt snygga aluminiumformar också, man äter ju även med ögat ;)

    SvaraRadera
  4. Formarna kommer från Lagerhaus! :)

    SvaraRadera
  5. Polkagrisarna tog tydligen slut på Maxi när du var med i tidningen! =)

    SvaraRadera