fredag 11 december 2009

Flygande Jacob

Dammade av receptet till denna klassikern i fredags! Det ska egenligen vara jordnötter i receptet men jag valde cashewnötter i gratängen och chilinötter till serveringen. Bananerna hoppar jag över. ;) Läste på Wikipedia att den flygande Jacoben för första gången publiceras i Allt om Mat 1976 och att själva namnet kommer efter Ove Jacobsen som arbetade med flygfrakt. Alltid lär man sig nåt! :)


Flygande Jacob
6 port

1 kg kycklingfilé
2 pkt bacon
1-2 dl cashewnötter
2 dl vispgrädde
5 dl matlagningsgrädde
3 dl chilisås

Skär filéerna i mindre bitar, stek i omgångar och krydda t.ex. med Knorr Kycklingkrydda och lite svartpeppar. Skär baconet i 2 cm breda skrivor och knaperstek detta. Blanda kyckling och bacon i en ugnsform och strö över nötter. Rör och grädde och chilisås och häll detta över kycklingen. Gratinera i 225 grader, ca 20 minuter.

Servera med ris, chilinötter (eller jordnötter) och något grönt.

Kyckling, knaperstekt bacon och cashewnötter

Flygande Jacob, Chilinötter, Jordnötter och Gurka

3 kommentarer:

  1. Trevligt med gamla klassiker! Och skönt att slippa bananerna...

    SvaraRadera
  2. Så himla gott! Jag älskar flygande jacob! Nu blev jag ju helt togsugen!

    SvaraRadera
  3. En flygande jacob helt i min smak inga jordnötter eller bananer!

    SvaraRadera