tisdag 1 december 2009

Christmas cupcakes

Ytterligare ett av Leilas recept - här i form av chokladcupcakes smaksatta med pepparkakskryddor och en len topping av vit choklad. Jag vet inte om jag gräddade dem för länge eller om receptet i sig gör att de inte blir supersaftiga? Om jag ska göra dessa igen kommer jag utesluta kaffet och ta ut cupcakesen ur ugnen innan stickan är torr.


Christmas cupcakes
12 st

3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
3 tsk pepparkakskrydda
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
1 nypa salt
100 g mörk choklad, 70 %

Frosting
200 g vit choklad
200 g philadelphiaost

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret med pepparkakskryddan och blanda det med äggsmeten. Rör ner gräddfil och kaffe. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, och salt och vänd försiktigt ner det. Smält chokladen och rör ner den i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 3/4 med smet. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader, ca 15 minuter. Låt svalna.

Smält den vita chokladen, tillsätt philadelphiaosten och rör om tills det blir en slät kräm. Låt stelna något i kylen. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel och guldkulor.

2 kommentarer:

  1. Vilken trevlig blogg! Här kommer jag att titta in igen :-)
    Jag köpte pepparkakskrydda häromdagen och visste inte riktigt vad jag skulle ha den till. Men nu tror jag att det blir ett test av dessa...

    SvaraRadera
  2. Nu har vi provat och de blev jättebra! Och inte alls torra. Det var dottern som gjorde så hon följde nog receptet fullt ut.
    Jag har länkat till ditt recept på min blogg. Hoppas att det är ok?

    SvaraRadera