måndag 21 december 2009

Apelsin- & kaneltryffel

En mörk tryffel med apelsin och kanelsmak. Jag hade två kanelstänger när jag smaksatte grädden men tror att det blir bättre med en stång istället (som jag har skrivit i receptet). :)


Apelsin- & kaneltryffel


1,25 dl vispgrädde
1 tsk honung
1/2 apelsin (skalet)
1 kanelstång
200 g mörk choklad
1 msk smör, rumstemp

Skala av skalet från halva apelsinen med en potatisskalare. Koka upp gräde, honung, apelsinskal och en lätt krossad kanelstång. Ta av kastrullen från värmen och låt den stå i 15 minuter.

Hacka chokladen fint och lägg i en skål. Koka upp grädden igen och sila den över chokladen. Rör om tills chokladen har smält, rör sedan ner lite smör. Skeda upp tryffelsmeten i aluminiumformar, dekorera ev. med små strösselkulor.

2 kommentarer:

  1. Åh, vart har du hittat de vackra formarna?

    SvaraRadera
  2. De här formarna är köpta på Lagerhaus - de brukar ha lite olika sorters bakformar :)

    SvaraRadera