tisdag 16 mars 2010

Köttfärspaj med fetaost

En god och enkel köttfärspaj smaksatt med tomat, vitlök, oregano och fetaost. Paj är godast med en fräsch sallad till, gärna en med ännu mer fetaost i. :)


Köttfärspaj med fetaost
4-5 port

Pajdeg
3 dl vetemjöl
150 g smör, skuret i bitar
1 msk vatten, kallt

Fyllning
500 g köttfärs
1/2 tsk salt
Svartpeppar
1 gul lök, hackad
½ dl tomatpuré
1 dl chilisås
1 dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta
3 tsk oregano

Äggstanning och topping
2 ägg
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl riven ost
2 tomater, skivade
100 g fetaost

Arbeta snabbt ihop mjöl, smör och vatten till en pajdeg och tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Ställ formen kallt ca 30 minuter, förgrädda sedan pajskalet i 10 minuter.

Bryn köttfärsen, tillsätt lök och riven vitlök och stek tills all vätska kokat bort. Krydda med salt och svartpeppar. Rör ner tomatpuré och chilisås, slå på grädden. Krydda med oregano och låt det småkoka i 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och ev. mer oregano.

Lägg köttfärsröran i det förgräddade pajskalet. Vispa ägg och grädde lätt, häll äggsmeten över köttfärsen. Lägg på skivade tomate, fetaostärningar och strö prästosten. Grädda i 200 grader, ca 25 minuter eller tills äggsmeten stelnat.

Serveras med en god sallad!

1 kommentar:

  1. Köttfärspaj med fetaost låter jättegott! Kanske en rätt för påskbuffeten?
    Tror fröken Dill

    SvaraRadera