måndag 29 mars 2010

Apelsinkrämsfyllda kokoskakor

Tunna kokoskakor som läggs ihop två och två med en apelsinsmörkräm emellan. En lite annorlunda småkaka med mycket smak av både kokos och apelsin!


Apelsinkrämsfyllda kokoskakor
20 st

Kokoskakor
75 g smör
1 ägg
1½ dl strösocker
100 g kokosflingor
1 tsk bakpulver
1 msk vetemjöl
1 apelsin, rivet skal av

Apelsinkräm
50 g smör
1 äggula
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 apelsin, rivet skal av
1 tsk apelsinsaft

Smält smöret och låt det svalna. Häll socker, ägg, kokosflingor, vetemjöl, bakpulver och det rivna apelsinskalet i en skål. Häll i det smälta och avsvalnade smöret och rör. Låt smeten stå och dra 15-20 minuter.

Klicka ut smeten med hjälp av ett par teskedar på en bakpappersklädd plåt. Grädda kakorna i 175 grader i 8-9 minuter. (tills de börjar bli gyllenbruna längs kanten)

Vispa ihop smör, äggula, florsocker och vaniljsocker. Rör ner rivet apelsinskal och apelsinsaft.

Bred krämen på hälften av kokoskakorna och lägg dessa med resten av kakorna. Förvaras i kyl eller frys.

Kokosflarnskakor smaksatta med rivet apelsinskal

4 kommentarer:

  1. Åh, det där lät både gott och spännande! God fortsättning på påsken!

    SvaraRadera
  2. De där lät verkligen jättegoda. Måste jag prova! Älskar kokos. =D

    SvaraRadera
  3. Låter underbart gott! Kokos och apelsin låter som en spännande kombination. :-)

    SvaraRadera
  4. Varldens godaste kakor! Vi brukar ringla mork choklad over ocksa :) tack for receptet.

    SvaraRadera