onsdag 3 mars 2010

Dulce de leche Brownies

Det andra receptet jag provbakade med DDL kommer från bloggen Bakpassion. Jag tycker att brownien i sig självt är mucho goodie (framförallt om man kommer åt en mittbit ;) ) och som en extra touch finns de krämiga dulce de lechebitarna.

Dulce de leche är en mjuk kola som man får genom att koka en burk kondenserad mjölk (hittas på bakhyllan i mataffären) i 3 timmar. (Får inte koka torrt utan fyll på med lite vatten efter hand så att burken förbli täckt). När kolan är klar får den kallna i burken (jag lät den stå i rumstemperatur över natten).


Dulce de leche Brownies
16 st

115 g smör
170 g mjölkchoklad
1/2 dl kakao
3 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
2 dl Dulce de Leche*

*DDL = Mjuk kola som du får genom att koka en burk kondenserad mjölk på svag värme i 3 timmar. Burken ska vara under vatten hela tiden, fyll ev. på mer om det behövs under koktiden. 1 burk blir ca 3 dl

Smält smör och mjölkchoklad på låg värme i en kastrull. Häll blandningen i en skål och vispa i ett ägg i taget. Rör i socker och vaniljsocker. Vänd till sist ner vetemjöl blandat med kakao.

Häll hälften av smeten i en form som är 20x20 cm, klädd med bakplåtspapper. Klicka ut hälften av dulce de leche över smeten (klumpar jämnt över formen, ta hjälp av en tesked). Häll över resten utav brownie smeten och klicka sedan ut resten av dulce de lechen.

Grädda i 180 grader, ca 35 min (brownien ska fortfarande vara lite lös i mitten). Låt kakan kallna i formen och skär sedan upp den i mindre bitar.

Klicka ut dulce de leche över browniesmeten

4 kommentarer:

  1. UU ser smarrigt ut detta :)

    SvaraRadera
  2. Ousch, så gott! Sista bilden ser rent livsfarlig ut :)

    SvaraRadera
  3. Och vad är dulce de leche?? Var hittar man det?Har aldrig hört talas om det.Kakan ser farligt god ut i alla fall :)

    SvaraRadera
  4. Hej! Jag har skivit in i receptet nu var dulce de leche är. Gjorde inte det först eftersom det stod i det andra inlägget jag skrev om cupcakesen. Men det är bättre att det står med på varje recept som innehåller DDL - så nu är det tillagt även här! :)

    SvaraRadera