Spaghettiplättar med bacon
Plättar
1 liter kokt spaghetti
3 ägg
1/2 dl crème fraiche
1 dl riven ost
1/2 tsk salt
svartpeppar
1 pkt bacon
Krämig tomatröra
Crème fraiche
Majonnäs
Hackade tomater
Salt och svartpepper.
Rör ihop ägg, crème fraiche, ost, salt och svartpeppar. Vänd ner spaghettin.
Ta med hjälp av en spaghettislev och stor en större slev upp lite pasta. Stek 2 plättar i taget i smör i en stekpanna.
Serveras tex med knaperstekt bacon och en krämig tomatröra. (Vet inte exakt hur mycket jag tog av varje men ca 2 dl crème fraiche, 1 msk majonnäs, 1-2 hackade tomater eller motsvarande mängd körsbärstomater. Krydda med salt och svartpeppar)
Jag brukar ta överbliven spaghetti i omelett, funkar jättebra! Eller steka upp den tillsammans med grönsaker och låtsas att det är nudlar ;-)
SvaraRaderaMin fru brukar göra spagettiplättar på överbliven spagetti. Barnbarnen är förtjusta. De tjatade på sin mamma att hon skulle göra. Ringde sin svärmor och var förtvivlad. Kunde inte hitta något resecept som motsvarade farmors.
Raderaöverbliven spagetti, 1 ägg, 1 dl mjölk , 1 dl mjöl. Vispa ihop och stek.
Recept från Barbro ED, Strängnäs
Steka upp spaghetti med olivolja och vitlök är jättegott!
SvaraRaderajo, ja brukade steka upp överbliven spagetti o äta me ketchup o mängder av smör när ja va liten. Hälsan själv men gott gott :-)
SvaraRadera