söndag 15 november 2009

Mjölkchokladmousse

Ett bidrag från senaste numret av ICA's tidning Buffé! Jag valde att bara göra mjölkchokladmoussen medan ICA hade toppat den med glöggkokta körsbär. Läste i tidningen att mjölkchoklad inte binder lika mycket vätska som mörk choklad, det är därför man måste tillsätta lite gelatin. Hade jag ingen aning om! Denna mousse smakar mycket mjölkchoklad (tur är väl det!) och har en riktigt fin konsistens. Enligt receptet ska det bli 6 portioner men det är lite snålt tilltaget tycker jag så därför ändrar jag det till 4 istället. :)


Mjölkchokladmousse
4 port

1,5 gelatinblad
3/4 + 2 dl vispgrädde
100 g mjölkchoklad
2 ägg
1/2 dl florsocker

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.

Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp 3/4 dl grädde och häll den över chokladen. Låt stå ca 5 minuter. Rör till en slät kräm.

Ta upp gelatinet ur vattnet. Lägg i en liten kastrull och smält försiktigt, tillsätt ev 1 msk vatten så bränns det inte lika lätt. Låt svalna något. Blanda i gelatinet i chokladkrämen.

Vispa 2 dl grädde, inte för hårt. Vispa äggulor och florsocker fluffigt. Tillsätt chokladkrämen och rör försiktigt. Blanda därefter i den vispade grädden

Häll upp moussen i fyra portionsformar och låt stelna i kylen 2-3 timmar.

1 kommentar:

  1. Ååå det ser supergott ut! Måste ha missat receptet i tidningen men det skall definitivt provas :)

    SvaraRadera