söndag 29 november 2009

Pralinkurs

Nyss hemkommen från Stockholm är jag ikväll och med mig i bagaget har jag en ask chokladpraliner som jag tillverkat under ledning av Mia Öhrn. Jag har länge sneglat på hennes kurser som hon har i samarbete med Medborgarskolan och i år fick jag äntligen möjlighet att komma iväg på en!

Under kursen fick vi tillverka både tryfflar, lära oss temperera choklad och gjuta praliner. Tryfflar har jag experimenterat med själv tidigare - men det är alltid bra att få "tips från coachen". Däremot har jag aldrig gjort praliner och det var riktigt roligt så det tänkte jag prova lite mer nu inför julen! :)

Kurser med Mia rekommenderas varmt! Hon har förutom grundkursen två fortsättningskurser i pralintillverkning och det är inte alls omöjligt att jag kommer gå dom också...

Mia Öhrn ledde kursen med ett leende på läpparna hela tiden!

Pralintillverkning pågår...

A box of chocolate!

4 kommentarer:

 1. Vad goda de ser ut! Jag har, liksom du, sneglat på medborgarskolans kurser under en längre tid - och jag gör det fortfarande. Kanske är dags att ta mig i kragen och anmäla mig till någon! Ser ju verkligen ut som det var lyckat!

  SvaraRadera
 2. Helt otroligt va duktig du är! De ser ju jättegoda ut och är säkert det med! =) När öppnar kondisset? Jag kan tänka mig att extraknäcka där, iallafall som provsmakare!

  SvaraRadera
 3. Jag måste bara säga att jag älskar din blogg! Jag har suttit och läst igenom nästan hela nu.. Känner mig otroligt inspirerad! :D

  SvaraRadera
 4. Så trevligt att du hittade till mig. Och att jag på så vis hittade till dig! Mycket trevlig blogg du har! Man sitter dessvärre och dreglar när man kikar runt ;-)

  SvaraRadera