torsdag 19 november 2009

After Eightkaka

En lätt kladdig chokladkaka med med riktigt god mintsmak. Jag är egentligen inte speciellt glad för mint så jag blev förvånad hur fin smaken var på denna kaka, det smakar mint utan att ta överhand. Servera med lite lättvispad grädde. Receptet hittade jag på bakdags! :)



After Eightkaka
Chokladkaka
200 g saltat smör
100 g mörk choklad
100 g after eight choklad (12 plattor)
4 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 1/4 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Glasyr
50 g saltat smör
½ dl vispgrädde
100 g after eight choklad (12 plattor)
½ tsk pepparmintsolja

Garnering
18 plattor after eight choklad
florsocker

Smält smör, choklad och after eight i kastrull. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt. Sikta ner de torra ingredienserna varvat med chokladsmöret.

Klä bottnen på en form med löstagbar kant (24cm i diameter) med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, 20 minuter (kakan är ganska lös när man tar ut den). Låt kakan vara kvar i formen tills den har svalnat.

Smält smör, grädde och after eight. Smaksätt med pepparmintsolja, häll glasyren över kakan. Låt stelna i kylen 2-3 timmar.

Lossa kakan från formen och garnera med after eight plattor och sikta över florsocker. Servera med vispgrädde.

Smält grädde, smör, after eight och pepparmintarom till glasyren

Chokladkaka med smält after eight både i kakan och glasyren

8 kommentarer:

  1. vilken hejare på kladdkakor du är!!! inte undr apå att du vann :) och vilken härlig matblogg, sitter här och dregglar tillbaka i arkivet.

    ha en skön kväll!!

    /Victoria (matplatsen.org)

    SvaraRadera
  2. Det här ser verkligen smarrigt ut! Skall provas till jul!

    SvaraRadera
  3. Vilken helt underbar god kaka! Det vattnas i munnen på mig:)

    SvaraRadera
  4. Mmm, något för oss som älskar mintsmaken också kanske?

    SvaraRadera
  5. Å vad roligt att du hittade detta super recpet! Och visst var den lätt att göra också? :)

    SvaraRadera
  6. Bakade den ikväll, hur god som helst.

    SvaraRadera