måndag 27 augusti 2012

Soppa och bakmaskinsbröd

Innan jag åkte till jobbet i morse förberedde jag bakmaskinen och ställde in den på den tid då jag ville att brödet skulle vara klart. Efter att jag kommit hem gjorde jag en enkel köttfärs- och paprikasoppa, som var klar strax före att brödet var färdiggräddat. Och allt detta en vanlig måndagkväll, otippat smidigt och gott!

Soppan är en gammal favorit:Köttfärssoppa med paprika
4 port

1 gul paprika
1 röd paprika
1 gul lök
300 g blandfärs
1 vitlöksklyfta
1 dl chilisås
1 msk paprikapulver
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
svartpeppar
1,5 msk köttbuljongpulver
500 g krossade tomater
7 dl vatten

Stek paprika, lök och köttfärs. Pressa i vitlök, krydda med paprikapulver, spiskummin, salt, svartpeppar och köttbuljongpulver. Häll i chilisås, krossade tomater och vatten. Koka i 15 minuter, smaka av.


Häll i vatten, en halv påse färdig brödmix och 1 tsk torrjäst. Ställ in timern och stäng locket. Världens enklaste sätt att baka bröd på ;-)

Färdiggräddat
 
Det blir stora skivor bröd (just detta är Grekiskt lantbröd)

Köttfärs- och paprikasoppa med en klick rysk yoghurt och nybakat grekiskt lantbröd
 
 

2 kommentarer:

  1. jag fick en bakmaskin av man o barn när jag fyllde år och jösses vad vi använder den. Älskar när det luktar nybakat i hela huset när man stiger upp på lördagsmorgonen...Du vet möjligen inte var man kan få tag på recept till bakmaskinen, i många av dem jag hittar är allt i gram och det tycker jag är lite krångligt att omvandla det..Nu måste jag prova din soppa också till det nybakade brödet. Låter väldigt god.tack för en sida med många goda recept.
    mvh Maria

    SvaraRadera
  2. Soppan måste prøvast - den ser flot ut :)

    SvaraRadera