onsdag 1 augusti 2012

Lax med bulgursallad och wasabimajonnäs

För många veckor sedan fick jag en låda av Hellmann's med massor av deras produkter. (Ska lägga upp en bild på det strax) Lådan innehöll bl.a wasabimajonnäs som är riktigt god! (smaken av wasabi påminner väldigt mycket om pepparrot). Färsk, stekt lax är också väldigt gott och tillsammans med en bulgursallad med sparris och solrosskott blev det en fin onsdagsmiddag!




Lax med bulgursallad och wasabimajonnäs
4 port

2 port Bulgur
2 port Quinoa tricolore
600 g laxfilé (alt. 4 portionsbitar)
Salt
Citronpeppar

1 bunt sparris
1 ask solrosskott
Hellmann´s wasabimajonnäs

Koka bulgur och quinoa enligt förpackningens anvisningar. Stek sparrisen i smör tills den får fin färg, strö över flingsalt.

Skär laxen i fyra portionsbitar, krydda med salt och citronpeppar. Smält smör i en stekpanna, lägg i laxbitarna med den skinnfria sidan nedåt. Stek tills de får fin färg, vänd och stek klart.

Blanda bulgur, quinoa, sparris skuren i mindre bitar och solrosskotten. Servera med lax och wasabimajonnäs.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar