onsdag 21 december 2011

Violtryffel

Ett experiment som blev sådär :-) Viol är gott ibland men det blev lite väl konstgjord smak i dessa. Själva principen däremot, att minska på mängden grädde i förhållande till chokladen gjorde att tryfflarna kunde göras i silikonfomar. (För mycket grädde gör tryffelsmeten mjuk och svår att jobba med. Dessa håller formen även efter man tryckt ut dom ur silikonformen). Silikonformar finns i en mängd varianter och det är roligt med mönster som bryter av jämfört med alla tryffelkulor jag vanligtvis gör.Violtryffel

1/2 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1,5 tsk violessens
Lila hushållsfärg

Ev. färgad socker som dekoration

Finhacka chokladen. Koka upp grädden, dra kastrullen från värmen och rör ner den hackade chokladen. (ev behöver man värma på det försiktigt igen för att chokladen ska smälta) Smaka av med violessens och färga tryffel med hushållsfärg.

Häll upp tryffelsmeten i en silikonform eller små aluminumformar. Strö ev. lite färgat socker i botten på formarna först - det blir en fin dekoration sedan. Ställ in i frysen på stelning några timmar (gärna över natten). Tryck ut tryfflarna och förvara dom sedan i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar