måndag 5 december 2011

Biff med gräddig tomatsås

En enkel men ändå smakrik vardagsrätt där Dolmios färdiga tomatpastasås med basilika utgör grunden i den gräddiga tomatsåsen. Vill man inte ha vitlöksbiffar går det bra med vanliga biffar eller köttbullar istället!

Vitlöksbiffar med gräddig tomatsås
4 port

600 g blandfärs
1 dl ströbröd
2 dl mjölk
1 ägg
1/2 vitlök solo
3 msk rödlök
2 tsk vitlökspeppar
1 tsk salt


1 burk tomatsås med basilika
2 dl matlagningsgrädde

Rör ihop ströbröd och mjölk, låt svälla 10 minuter. Rör ner ägg, riven vitlök, finhackad rödlök, vitlökspeppar och salt. Blanda i köttfärsen ordentligt. Forma fyra stora biffar (går lättast om man sköljer händerna i kallt vatten först), stek i smör.

Häll i en burk tomatsås i stekpannan, rör ner matlagningsgrädde och låt såsen puttra ihop 10 minuter.

Servera med pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar