måndag 5 december 2011

Kasslerlåda med riven potatis och purjolök

Kasslerlåda som består av riven potatis, strimlad purjolök, kasslerstavar och en äggstanning. Det var ett tag sen jag gjorde den här och kommer inte ihåg hur länge jag hade den i ugnen.. gissar på 45 minuter.. ev. något mer ;-)


Kasslerlåda med riven potatis och purjolök
4-6 pers

800 g kassler
12 potatisar
1 purjolök
4 ägg
2 dl mjölk
1 dl grädde
2 dl riven ost
Svartpeppar
Ströbröd

Strimla kasslern, riv potatisen och skär purjolöken i fina strimlor. Blanda ihop ägg med mjölk och grädde till en äggstanning.

Varva potatis, kassler, riven ost och purjolök i en stor form. Peppra mellan varven och häll över äggstanningen. Strö ett fint lager med ströbröd ovanpå,  det hjälper till att suga upp lite vätska och ger en finare yta.

Gratinera i 225 grader, ca 45 minuter eller tills potatisen är mjuk och äggstanningen har satt sig.

1 kommentar:

  1. Oj, vad gottigt! Älskar purjo! Och vilken fin form!

    SvaraRadera