onsdag 21 december 2011

Rocky road fudge Christmas edition

En krämigare variant på Leilas Rocky road är Rocky road fudge. Här i en christmas edition där smeten är smaksatt med kardemumma istället för vaniljsocker och dumlekolorna smakar pepperkaka (gingerbread). Tummen upp säger jag!


Rocky road fudge Christmas edition

1 burk kondenserad mjölk
200 g mörk choklad
200 g mjölkchoklad
25 g smör
1 tsk kardemumma
15 Dumle gingerbread (specialutgåva julen 2011)
2,5 dl minimarshmallows
2,5 dl jordnötter, salta

Olja till formen

Värm den kondenserade mjölken över ett vattenbad. Finhacka chokladen, rör ner den och smöret tills allt smält samman. Mortla kardemummakärnor till en fint pulver, rör ner i smeten. Låt svalna en liten stund.

Vänd ner jordnötter, dumlekolor (som du först delat i 3-4 bitar) och marshmallows. Vänd rund några varv med rör inte för mycket så att marshmallowsen börjar smälta...

Häll upp i en oljad form, ca 20x30 cm, och ställ in i kylen på stelning några timmar (gärna över natten). Skär upp i rutor.



PS. Jag bjuder på en glimt av mig själv och vardagsrummet i julgranskulorna! :-)

2 kommentarer:

  1. Åh så gott med en extra julig variant på detta underbara godis! Gjorde Rocky Road själv för någon vecka sedan men då med orginalingredienserna. Nästa år får det kanske bli utefter detta :)

    SvaraRadera
  2. Vilken fantastisk blogg! Skrivit ut hur många recept som helst härifrån nu, längtar ännu mer till jul nu ;)

    SvaraRadera