onsdag 6 juli 2011

Jordgubbspaj med mascarpone

En alternativ jordgubbspaj som består av en havrebotten, kall sötad mascarponekräm och toppas med massor av skivade jordgubbar. Man kan även hacka citronmeliss och röra ner i krämen eller smaksätta den med lite citron om den känns för söt. Själv körde på den söta varianten den här gången! :-)



Jordgubbspaj med mascarpone

Pajdeg

125 g smör
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 dl florsocker
1/2 dl farinsocker
1 msk kallt vatten

Fyllning
500 g mascarpone
500 g kesella
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

1 liter jordgubbar (eller mer efter tycke och smak)
Citronmeliss

Mixa ihop smör med mjöl, havregryn och socker. Häll i vatten och mixa till en deg. Tryck ut degen i en pajform och grädda sedan i 200 grader, 12-13 minuter. Låt kallna.

Rör ihop masarpone, kesella, florsocker och vaniljsocker. Häll fyllningen i pajskalet (inte för långt innan servering). Skiva jordgubbar och lägg ovanpå, dekorera med citronmeliss eller mynta.

Mascarpone - en krämig färskost

Gräddat pajskal

Bred ut den mascarponeröran i det kalla pajskalet

Toppa med massor av skivade jordgubbar och citronmeliss


4 kommentarer:

  1. Jag älskar mascarpone och jordgubbar tillsammans måste vara en livsfarlig kombination,hehehe
    yummi

    SvaraRadera
  2. Hej! Vilken härlig paj det ser ut att vara! :) Fin blogg med många härliga recept! Titta gärna in på min bakblogg och skicka en kommentar vettja!
    bakamedulla.blogspot.com

    SvaraRadera
  3. Håller på och testar detta recept nu! Hur mycket havregryn ska det vara i pajskalet?? :-)

    SvaraRadera