lördag 23 juli 2011

Kusinträff med grillbuffé

I lördags var det stort taberas här då vi höll kusinträff hemma hos oss. Jag har inte så många men väldigt trevliga kusiner! Totalt var vi 13 vuxna och 4 barn.

Dagen startade med kaffe och kakor, det blev gaffelkakor, banankaka med chokladbitar och choklad- och kokosrutor.
Efter fikat gick vi bort till en minifotbollsplan som ligger i närheten vårt hus och granne med en lekplats. Där roade vi både gamla och unga med en lagkamp i grenarna grodspottning, stafett och strutfotboll!

Grodspottning - Spotta en grön gelégroda så långt möjligt. Nästa lagmedlem ställer sig där grodan hamnade och spottar sedan sin groda så långt som möjligt. Det laget som kommer längst vinner.

Stafett - med en hoprullad tidning mellan knäna, en femkrona klämd i ögat och viftandes med en servett gäller det att springa så fort som möjligt. Tappar man något får man börja om, först i mål vinner.


Strutfotboll - struten är ca 40 -50 cm lång och har ett hål på ca 5 cm längst fram vilket begränsar synfältet betydligt! Vi var 4 pers/lag, körde gruppspel där alla möter alla i 3-minutersmatcher. Final mellan 1an och 2an. Eftersom det blev oavgjort i finalen avgjordes den med straffar.


Tre av spelarna har siktet inställt på bollen


Eller? Nä... ingen av de fem tunnelseende spelarna på plan har en susning om att bollen ligger bakom fötterna på dom! ;-)

Väl hemma igen tändes grillen och en grillbuffé dukades upp. Den bestod av karréskivor, kycklingfilé, korv, färskpotatispaj, pastasallad med pesto, pommes frites, krämig sweetchilisås, tzatziki, bearnaisesås, snabba frallor, ost och smör.


Framåt kvällningen när alla egentligen fortfarande var mätta blev det kaffe och kladdkaka med kanel- och kardemummafudge

3 kommentarer:

 1. Vilken härlig dag, så mycket gott ni ätit

  SvaraRadera
 2. Vill gärna ha receptet på pastasalladen :) såg supergott ut!

  SvaraRadera
 3. Ja, den pastasalladen är inte dum! :-) Den finns med på bloggen sedan tidigare, du hittar den här:

  http://mingodasida.blogspot.com/2011/04/kramig-pastasallad-med-kyckling-och.html

  Mvh
  Camilla

  SvaraRadera