torsdag 7 juli 2011

Kycklingwraps med tomat och basilika


Kvällens middag blev ett par snabbt fixade kycklingwraps. Jag tycker det är smidigast att steka kyckling i ugnen, 15 minuter i 175 grader är lagom för att får goda och saftiga filéer! Skriver inget riktigt recept idag utan höfta och lägg på enligt eget tycke och smak :-)Kycklingwrap
Tunnbröd
Kycklingfiléer
Toscansk sallad (eller annan färdigmixad sallad)
Körsbärstomater
Salladslök

Tomat- och basilikacrème fraiche (Arla)

Dela filéerna i två delar på längden. Lägg dom i en ugsform med lite olja i botten, krydda (t.ex. med Knorr kycklingkrydda, paprikapulver och citronpeppar). Stek i 175 grader, 15 minuter. Låt svalna lite skär sedan upp kycklingen i tunna sneda skivor.

Lägg sallad på ett tunnbröd, på med kyckling, tomater i kvartar, crème fraiche och strimlad salladslök. Vik ihop till en wrap, ät!Lägg sallad, skivad kyckling, tomat, crème fraiche och salladslök på ett tunnbröd (eller tortillabröd). Vik först upp botten, vik sedan in sidorna mot mitten. Håll hårt och ät med en gång!

3 kommentarer:

 1. En helt off topic-fråga. Vi var på promenad härom dagen och jag måste citera dotter d.ä. "ååå vad fint hus de har!" Vi gick alltså förbi ert hus och tittade på hur fint ni fått det. *gillar mycket*

  Jag tänkte passa på och fråga vad det är för fabrikat på stenmuren ni har? Var köpte ni den?

  Hälsningar
  Arletta /Jennicas kompis på Vallentins väg. :)

  SvaraRadera
 2. Tack, vad roligt att höra att ni tycker att det har blivit fint här! :-) Vi jobbar på med våra projekt i ganska lugn takt. Men nu, mitt i sommarvärmen, har Andrée fått ett ryck och tycker att vi ska göra klart listning på ovanvåningen!

  Muren kommer från S:t Eriks, murstenen heter Brilliant. Vi beställde all vår sten via Beijer, men K-rauta i Växjö är också återförsäljare. Om ni är intresserade av muren får ni gärna komma förbi och titta/prata! Det är bara att knacka på eller hugga tag i oss om vi är ute! :-)

  Vänliga hälsningar
  Camilla

  SvaraRadera