söndag 21 juni 2009

Stora frukostfrallor

Detta recept har fått väldigt mycket beröm på matklubbens hemsida där de kallas lättbakade vattenfranska. Efter att ha provbakat frallorna kan jag hålla med om de blir stora och porösa. Frallorna ska rullas i potatismjöl innan de läggs på en plåt för att jäsa. Jag gjorde hälften av den sorten, hälften lät jag jäsa klart under bakduk sen penslade jag dem med vatten och strödde vallmofrön över.


Stora frukostfrallor
2,5 msk potatismjöl
4 + 1 dl vatten
50 g jäst
3,5 msk olja
1 tsk salt
12-13 dl vetemjöl special

Rör ut potatismjölet i 4 dl kallt vatten i en kastrull. Koka upp under omrörning. Ta bort kastrullen från värmen och låt blandningen svalna till 37 grader.

Värm 1 dl vatten till 37 grader och rör ut jästen i det. Tillsätt potatismjölredningen, salt och olja. Arbeta in mjölet, spara lite till utbakningen. Knåda degen blank och smidig. Låt jäsa 30 minuter.

Dela degen i 12 delar. Formar bullar, rulla dem i potatismjöl och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa 30 minuter.

Grädda i 250 grader, 10-12 minuter.

4 kommentarer:

 1. Fann denna länk via Växelhäxan... guud så fina dina frukostbröd är!

  SvaraRadera
 2. Tack! :) Ja jag såg att hon provbakat dessa! Alltid roligt med lite feedback :)

  SvaraRadera
 3. åh av en slump när jag själv skulle baka hittade jag din blogg, såg sedan att vi har samma efternamn! Måste bara bli goda bröd på det! :)

  Emma

  SvaraRadera
 4. Tack för ditt goda recept! Hittade det när jag googlade på vattenfranska! Jag har ett barnbarn som inte tål några mjölkprodukter så det här receptet passar kalasfint för honom! Och.... så är de ju inte helt fel för resten av familjen heller! Supergoda och frasiga! Dock behövde jag inte använda riktigt så mycket mjöl som det stod i receptet! Tack, tack, tack! Bitte

  SvaraRadera