söndag 21 juni 2009

Fettucini med saffransräkor

Lyxmiddag klart på 20 minuter! (Åtminstone om man som jag väljer att köpa färdigskalade räkor istället för att skala själv.) Försök dock att undvika att tappa saltkaret i stekpannan så blir det förmodligen lite bättre smak på er sås än vad jag fick på min ;) Men trots det så blev detta en sån där favoriträtt som jag vet att jag kommer att laga fler gånger! :) Den blev perfekt krämig och med en lagom smak av saffran. Jag hällde inte i all saffran på en gång utan smakade av såsen ett par gånger. Det blev faktiskt några saffransstrån kvar i påsen, men det var så lite att jag tror att jag kör ner hela påsen på en gång vid nästa tillagning.


Fettucini med saffransräkor
2 port

250 g färsk Fettucini (1 pkt)

200 g skalade räkor
1/2 purjolök (3 dl)
1 vitlöksklyfta
1 pkt saffran
1 dl crème fraiche
1 dl grädde
Salt, Svartpeppar

Strimla purjolöken och fräs den i lite smör några minuter tills den blir mjuk men inte får färg. Pressa i en vitlöksklyfta. Blanda ner räkorna och låt dem fräsa med lätt . Tillsätt saffran, crème fraiche och grädde. Låt allt bli varmt (men koka inte eftersom räkorna blir sega då) och smaka sedan av med salt och svartpeppar.

Blanda räkröran med pastan och servera direkt.

2 kommentarer:

  1. Mmmm så hungrig jag blidde när jag kika in till dig...ser smaskens ut ju Camilla ♥

    SvaraRadera