söndag 8 april 2012

Vårnytt i hemmet

En av anledningarna till att det har varit så tyst på bloggen den sista tiden är vi kom in i en byggperiod. De senaste två månaderna har vi bl.a målat furutrappan vit, byggt en köksö, flyttat matbordet från köket till vardagsrummet och flyttat upp TVn och inrett delar av ovanvåningen till ett stort allrum. Jag ska visa ett gäng bilder så ni får se hur det har blivit!

Matbordet har flyttat in i det f.d vardagsrummet på nedanvåningen.

Tidigare hade vi soffryggen mot braskaminen, nu ser vi elden från matbordet.Bild från "vardagsrummet" mot köket. När den här bilden togs var köksön under uppbyggnad (det saknas bänkskiva, sockel, täckskiva på baksidan mm)

Soffa i vardagsrummet nära braskaminen (soffbordet som vi tidigare hade här nere är nu för stort och ska säljas och bytas ut till något mindre bord)


Ovanvåningen som vid inflyttningen bestod av reglar, isolering och spånskivegolv är numera inrett till ett allrum

Inte helt klart dock, någon form av gardiner ska upp så småningom... och om sambon får bestämma även en större TV ;-)
För att slippa dra kablar över golvet la vi rör i väggar och tak (innan gips/takskivor sattes dit) som vi sedan har dragit högtalarkablarna genom. Smidigt!

Vi valde att göra en fondvägg på en del av en den långa väggen för att bryta av mot allt det vita. Tapeten är samma sort som vi har i vardagsrummet på nedanvåningen


Bakom skynket ska det snart byggas ett badrum. Dörröppningen till höger leder till ett kontor/gästrum. Till vänster om badrumsingången finns ett litet förråd.

Upplagt för en filmkväll! :-)

I halva taket samt trappuppgången har vi satt spotlights. Ovanvåningen är gjord för att man på ett enkelt sätt i framtiden ska kunna bygga till två sovrum om det behövs.
Närbild på en av de 25 spotlightsen

Trappan som tidigare var helt i furu har nu fått vita sidor och vit panel. Trappräcke saknas men ska sättas upp efter att vi är klara med badrummet uppe.

Sett från trappuppgången

There's no place like home!! :-)


7 kommentarer:

 1. god damn!... vad snyggt ni har fått det :) iofs vet jag ju inte hur det såg ut innan men jösses vad fint och mysigt :)

  BTW.. jäkla goa frallor din mor bakade.. nostalgi skrev du om men själv är jag frälst :) Länkade till dig idag när jag skrev om de bakade frallorna.. receptet löper redan runt mina vänner som fått smaka... mums mums...
  Lätta, smidiga och helt perfekta i smak och utseende blev de... stendiggas ;)

  så tackar, bugar nickar å allt det där för ett jätte smarrigt recept som du delat med dig :)

  Fortsatt trevlig lång helg!


  Kram Stina

  SvaraRadera
 2. Å vilket härligt och stilfullt hem. Ni har verkligen bra smak :)

  SvaraRadera
 3. Vilket mysigt och vackert hem ni har!

  SvaraRadera
 4. Visst är de snabba frallorna goda! Så otippat om man bara tittar på ingredienslistan, jästid mm. Men verkligen en favorit här hemma!

  Tack, vi trivs bättre och bättre i vårt hus efterhand som vi bor in oss och sätter vår egen prägel. Till sommaren har vi bott här i 3 år :-) Närmast projekt på tur är att göra om trädgårdslandet och plantera en häck!

  SvaraRadera
 5. Va mysigt ni har det hemma! :) Trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Helt otroligt! Skulle jag komma hem till er, skulle jag aldrig gå därifrån! Hihihi! Det är verkligen underbart fint och mysigt... *avundsjuk*

  SvaraRadera