söndag 22 april 2012

Grilltallrik med fläskfilé och BBQ-potatis

På tal om grillat... förra helgen hade vi grillpremiär då min pappa var på besök. Det blev gamla bekantingar på grillen, förmodligen välbekanta för de flesta av er också men kanske kan det ge tips till någon?



Grilltallrik med fläskfilé och BBQ-potatis

Fläskfilé
Grillspett med champinjoner + röd paprika
BBQ-potatis (finns i frysdisken)
Sweetchilisås + crème fraiche
Bearnaisesås
Sallad (ruccola, spenat, mangold, gurka, tomat, majs, rödlök, fetaost med olja)

Krydda fläskfilén och grilla den tills innertemperaturen är 68 grader. Trä champinjoner och paprika på grillspett, pensla med lite olja och krydda med salt och svartpeppar.

Stek BBQ-potatisen i ugn ca 10 minuter längre tid än vad som står på förpackningen för att få de extra krispiga.

Rör ihop crème fraiche och sweetchilisås.

Låt fläskfilén vila 5-10 minuter efter att den tagits av från grillen. Skiva den och servera med potatis, grillade grönsaker, såser och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar