söndag 29 april 2012

Chokladmousse

Lite lördagsgott till filmkvällen igår i form av chokladmousse med mintsmak. Receptet är gjort för vanlig mörk 70%-ig choklad, men eftersom jag hade två sådana chokladkakor med mintsmak hemma använde jag dom istället. Funkar säkert jättebra med apelsinchoklad eller annan smaksatt choklad också. Själva moussen blev god men tyvärr något för hård tyckte jag. Nästa gång ska jag testa att ta dubbelt så mycket grädde (alt. hälften så mycket choklad) för att få en luftigare, mjukare konsistens.



Chokladmousse
4-6 port

200 g mörk choklad, 70%
2 äggulor
2 msk socker
3 dl grädde


Smält chokladen. Vispa äggulor och socker krämigt. Vispa grädden lätt. Blanda ner den smälta chokladen i äggsmeten. Vänd sedan ner grädden (börja först med en mindre del och rör om ordenligt, vänd sedan ner resten av grädden med luftigare tag).

Fyll moussen i portionsglas och ställ i kylskåp någon timme.


6 kommentarer:

  1. så gotti gott,ja älskar fransk mousse men då utan grädde,mums

    SvaraRadera
  2. Så gott med hemlagad chokladmousse, tråkigt bara att den blev för fast. Hoppas det blir bättre nästa gång!

    SvaraRadera
  3. Oj vilken rolig och fin blogg! Den blir ett bokmärke :)

    SvaraRadera