måndag 9 april 2012

Bruschetta

Bruschetta, en klassisk förrätt som består av en tomat- och basilikablandning som läggs på en olivoljerostad brödskiva. Här har jag "fuskat" och använt mig av en färdig kryddmix för Bruschetta. Mixen består av torkade tomatflingor, vitlök, salt, paprika, oregano, basilika, lök och sojaolja. Mixen blandas med vatten och olivolja och får då en tomatpuréliknande konsistens. Jag tycker att den funkar riktigt bra, mixen kommer från gourmetgruppen - själv köpte jag den på ICA Maxi. Nu räcker det givetvis inte med den här mixen, den breds bara ut i ett tunt lager på brödet. Ovanpå detta finns färska, hackade tomater som blandats med basilika, salt och peppar. Ringla några droppar god olivolja över och du har gjort en riktigt fin bruschetta!Bruschetta
2 port

2 msk Bruchettakryddmix (Gourmetgruppen)
2 msk vatten
2 msk olivolja
2-3 kvisttomater
1 msk färsk, hackad basilika
Salt, svartpeppar
2 skivor italienskt lantbröd
Olivolja att steka i

Rör ut kryddmixen i vatten, låt det svälla några minuter. Rör ner en god olivolja.

Hacka tomaterna och basilikan, krydda med salt och svartpeppar (behövs bara lite eftersom kryddmixen är väldigt smakrik). Ringla ner lite olivolja, rör om.

Stek brödskivorna i olivolja, vänd när de har fått fin färg. Lägg ett skriva bröd på ett fat, bred på kryddmixen, toppa med tomater och garnera med några blad färsk basilika.

(Hittar du inte eller vill inte använda dig av kryddmixen behöver du även ha lite vitlök på brödet samt krydda tomatblandning med mer basilika, salt och peppar.) 1 kommentar: